Promovare Online – 10 Moduri De a Iti Promova Afacerea

You are currently viewing Promovare Online – 10 Moduri De a Iti Promova Afacerea

Cum oamenii petrec din ce in ce mai mult timp in fata ecranelor sa faci promovare online pentru afacerea ta a devenit o necesitate, totusi pentru a avea succes trebuie sa combini diferite strategii de a interactiona cu potentialii clienti.

In ziua de azi ca sa obtii clienti trebuie sa ai o prezenta online remarcabila pe cat mai multe platforme, de la motoare de cautare pana la site-uri de social media. Pentru a avea succes ai nevoie de o strategie complexa, analize si feedback constant.

10 Moduri De a Face Promovare Online:


1) Optimizeaza-te Pentru Motoarele De Cautare (SEO)

Optimizarea pentru motoarele de cautare (SEO) este una din cele mai populare moduri prin care iti poti promova afacerea online. Scop-ul acesteia este de a optimiza prezenta ta in motoarele de cautare cum ar fi Google, Yahoo, Bing, pentru a aparea in primele rezultate in cautarile utilizatorilor pentru anuminte cuvinte cheie. Daca este facut corect, SEO poate aduce un traffic semnificativ si foarte bine targetat.

2) Promovare Platita In Motoarele De Cautare

SEO nu este singurul mod prin care poti sa iti promovezi afacerea in motoarele de cautare, promovarea platita iti da posibilitatea sa iti faci publicitate si sa apari in primele rezultate din prima zi. Motoarele de cautare de regula afiseaza rezultatele platite deasupra celor organice, iar acestea vor arata ca in imaginea de mai jos.

anunturi google


3) Promovare Pe Social Media

Fara nici o indoiala platformele de social media sunt locurile unde potentialii clienti petrec cel mai mult timp. Publicarea continutului de calitate este un mod excelent prin care poti sa iti faci brand-ul cunoscut si sa te faci remarcat in domeniul in care activezi. Facebook ads, hashtag-urile si marketing-ul cu influenceri sunt cele mai populare mod-uri de promovare online pe platforme de social media.

4) Marketing Prin Continut

Marketingul prin continut este un alt mod de promovare online pentru afacerea ta. Pentru a aborda aceasta practica trebuie sa publici continut pe care audienta il gaseste organic cand navigheaza pe internet. Scop-ul marketing-ului prin continut este de a face public-ul sa citeasca, interactioneze si distribuie. Acesta este foarte usor si practic de a fi combinat cu alte mod-uri de promovare, cum ar fi SEO sau marketing-ul pe social media.

5) E-mail Marketing

E-mail marketing-ul este un mod diferit de a interactiona deoarece prin acesta pastrezi legatura cu cei ce se aboneaza trimitandu-le e-mailuri in masa, aceasta este o metoda excelenta de a creste loialitatea clientilor sau viitorilor clienti.

e-mail marketing


6) Reclame Platite Pe Alte Site-uri

Afisarea reclamelor tale pe alte site-uri din aceleasi domeniu cu tine este de asemenea una dintre cele mai comune forme de marketing online. Poti sa folosesti platforme ca si Google Ads care iti permit sa iti publici automat reclamele pe alte site-uri. De asemenea poti sa contactezi singur blogeri sau site-uri de mass media pentru a iti face publicitate platita pe platforma lor.

7) Smartphone Marketing

Toata lumea are un smartphone in ziua de azi, ceea ce face acest tip de marketing unul dintre cele mai importante. Pe langa faptul ca poti trimite mesaje text abonatilor, poti sa oferi audientei tale o aplicatie gratuita pentru Android si iOS. Aplicatia ta poate executa de asemenea diferite actiuni care sa iti creasca vizibilitatea, de exemplu poate trimite notificari in timp real care sa le apara utilizatorilor pe smartphone cand ai un produs nou sau un articol nou pe blog.

8) Promovare Online cu Afiliati

Marketing-ul afiliat face posibila reducerea volumului de munca in promovare dand comisioane din vanzari celor care iti vor gasi clienti. Avantajele marketingului afiliat sunt ca platesti doar pentru rezultate si decizi singur termenii si comisioanele pe care le vei plati afiliatilor.

9) Marketing Viral

Esenta marketing-ului viral consta in crearea unui articol, video, meme sau orice forma de continut care devine viral si se raspandeste pe internet.

10) Marketing Prin Influenceri

Promovarea online cu influenceri implica colaborarea brand-ului tau cu un influencer pentru a iti prezenta produsul in fata audientei pe care acesta o detine. Aceasta practica este foarte buna atat pentru a beneficia de o expunere marita cat si pentru a capata increderea potentialilor clienti

Concluzie

Te sfatuiesc sa incerci cat mai multe moduri de a iti promova afacerea in online si sa te tii de cele care iti aduc rezultate mai bune.

Tu ce metode de a promovare online crezi ca functioneaza cel mai bine? Lasa-ne un comentariu cu parerea ta mai jos.

Lasă un răspuns