Idei de Afaceri din Strainatate

You are currently viewing Idei de Afaceri din Strainatate

Daca te-ai gandit sa incepi o afacere dar pare ca toate ideile sunt deja luate, sa te inspiri din strainatate poate fi o idee buna. Multi antreprenori romani au preluat concepte de afaceri din alte tari care s-au dovedit a fi de succes si in Romania. Mai jos am facut o lista cu ideile de afaceri care mi s-au parut ca ar merge grozav si la noi in tara.

1. Serviciu de Paza cu Drone

Cu ajutorul dronelor si a ultimelor tehnologii o singura persoana poate supraveghea suprafete mari, de asemenea acest tip de serviciu previne pericolul la care se expune partea umana, acestia neavand foarte multe drepturi de a actiona in legalitate impotriva infractorilor. Aceasta afacere este una care poate fi inceputa cu un buget minim, ai nevoie doar de o drona de calitate.

2. Life Coach

Un alt concept de mare succes din strainatate este acela de Life Coach, daca crezi ca ai fi bun sa ajuti oameni sa treaca peste blocajele si momentele grele din viata lor aceasta poate fi o afacere profitabila in special din cauza vremurilor grele cu care ne confruntam in ultima perioada.

3. Echipa de Asistenti Virtuali

O afacere simpla pe care o poti incepe singur cu un buget redus, ai nevoie doar de un laptop si timp liber. Asistentii virtuali sunt solicitati datorita multitudini de task-uri pe care le au business-urile din zilele noastre si pe care de multe ori prefera sa le externalizeze. Iti ofera oportunitatea de a lucra de oriunde din lume si de a cunoaste persoane influente din diferite domenii.

4. Anger Room / Camera Furiei

O afacere de tip „Anger Room” presupune inchirierea unui spatiu unde clientii vor sparge obiecte pentru a se elibera de nervi si stres.

5. Servicii Printare 3D

Serviciile de printare 3D sunt tot mai populare atat in America cat si in Europa. Tot ce trebuie sa faci pentru a intra in aceasta afacere este sa iti cumperi o imprimanta 3D de inalta calitate si sa iti oferi serviciile altor persoane.

6. Acupunctura

Un acupuncturist poate castiga extrem de bine odata ce a acumulat clienti si experienta, iar investitia de inceput poate fi scazuta. Daca te tenteaza idea poti sa incerci sa gasesti un curs in domeniu si apoi sa iti deschizi propriul salon.

7. Serviciu de Impachetare si Despachetare

Cand te muti la casa noua sau intr-un birou nou sa iti impachetezi, muti, dezpachetezi si aranjezi toate lucrurile pare extrem de extenuant si necesita mult timp. Multumita serviciilor de acest gen nu mai trebuie sa ne facem griji de acest lucru, mutarea se face ca printr-o magie.

8. Linie Vestimentara

Nu ar fi tare sa ai propriul tau brand de haine? In ziua de azi e mai usor ca niciodata, poti sa incepi incet si sa iti ridici imperiul fashion in timp cu perseverenta la fel cum au facut majoritatea brand-urilor renumite.

9. Dropshipping

Sa faci dropshipping inseamna ca vinzi produse, in general online, fara sa detii un stoc, in schimb cand primesti comanda o inaintezi la producator, depozit sau altor comercianti iar acestia o vor trimite direct la client.

10. Transformati hobby-ul intr-o afacere

In ziua de azi, oricare este hobby-ul tau mai mult ca sigur exista o cale prin care poti sa-l transformi intr-o afacere. Desigur, pentru a face o tranzitie de succes intre un hobby si o afacere trebuie sa iti faci un plan bine pus la punct.

11. Biciclete si trotinete electrice

Bicicletele si trotinetele electronice cresc in popularitate pe tot globul avand in vedere cresterea excesiva a pretului la carburant si dorinta unui mediu fara poluare. Acestea pot fi atat vandute cat si inchiriate.

12. Ajutor la mahmureala

Imagineaza-ti urmatoarea situatie: Tu si cu prietenii tai ati petrecut toata noaptea, acum suferi de mahmureala, esti dezhidratat si casa ta e un dezastru. Sa te apuci sa faci curat si sa iti faci ceva de mancare este prea mult pentru tine in acest moment. Aici intervine acest model de business inovativ.

Concluzie

Cu orice tip de afacere ai vrea sa incepi, sunt sigur ca cel putin una din aceste idei ti-a tras cu ochiul.

Nu uita ca doar idea in sine nu e suficienta, e nevoie de multa munca, pasiune, persistenta si dedicatie pentru a depasi toate provocarile pe care le vei intampina pe parcurs.

Ai si tu vre-o idee de afacere? Lasa-ne un comentariu mai jos.

Lasă un răspuns